Douwe Schuhmacher, interim-manager en auteur Duurzaam Managen

Mensen vanuit hun kracht laten samen­werken aan een gemeen­schappelijk herkend doel.

Douwe Schuhmacher

Als interim-manager heb ik veel organisaties van nabij leren kennen en heb ik direct leidinggegeven tijdens de worstelingen die deze organisaties door moesten maken om uit crisissituaties te komen of een volgende ontwikkelingsstap te kunnen zetten.

Hieruit groeide mijn fascinatie voor organisatorische interventies die bepalend zijn voor succes en die ertoe doen. Dat heeft de basis gelegd voor het concept van duurzaam managen, wat bestaat uit twee onderdelen:

  • Leidinggevenden en medewerkers helpen in hun kracht te komen door ruimte te bieden om hun persoonlijk leiderschap te vergroten.
  • Ontwikkelen van een gemeenschappelijk doel binnen de organisatie, zodat daar gericht naar toe gewerkt kan worden.

Strategieontwikkeling is één. Draagvlak creëren en alle neuzen in dezelfde richting krijgen is twee. Maar duurzaam managen gaat verder. De volgende stap in de organisatieontwikkeling is het creërende principe actief in een organisatie toepassen. Daar kan ik organisaties op verschillende manieren bij helpen:

Lezingen

Wil je je team inspireren en een nieuwe impuls geven aan de organisatie? Ik kom graag vertellen over duurzaam managen en persoonlijk leiderschap tijdens een inspiratiesessie. Indien gewenst toegespitst op een door jullie gekozen thema.

Transitiedagen

Samen gaan we aan de slag om binnen jullie team een nieuw toekomstbeeld voor de organisatie te ontwikkelen. Ervaar de kracht van een gezamenlijk beeld en leer dit samen met je team te implementeren.

Revitaliseren teams & organisaties

Wil je een extra impuls in de organisatie maar zelf het roer in handen houden bij het opbouwen en realiseren van jullie eigen gemeenschappelijk toekomstbeeld? Kies dan voor actieve begeleiding van de transitie op zowel proces als inhoud.

Training Duurzaam Managen

Maak opnieuw contact met je diepere drijfveren en leer een gezonde organisatie te creëren. Persoonlijk leiderschap en het ontwikkelpotentieel van management en medewerkers staat hierbij centraal. Een must voor iedere manager die effectief wil blijven presteren en een blijvend resultaat nastreeft. 

Interim management

Voeg tijdelijk extra managementkwaliteit toe aan de organisatie door de inzet van interim-managers. In samenwerking met gerenommeerde managementbureaus worden managers ingezet die worden begeleid en zijn gespecialiseerd in duurzaam managen.

Opdrachtgevers

Opdrachtgever: Gemeente Alkmaar
Opdrachtgever: Gemeente Den Haag
Opdrachtgever: Gemeente Midden-Drente
Opdrachtgever: Gemeente Velsen
Opdrachtgever: Provincie Zuid-Holland
Opdrachtgever: GGZ Friesland
Opdrachtgever: ViaReva
Opdrachtgever: Vogellanden
Opdrachtgever: VGZ
Opdrachtgever: Nederlands Vaccin Instituut NVI
Opdrachtgever: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA
Opdrachtgever: Rijksinstituut voor Volksgezondheid & Milieu RIVM
Opdrachtgever: Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Opdrachtgever: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Opdrachtgever: Nederlands Forensisch Instituut
Opdrachtgever: Rijksdienst voor Radiocommunicatie
Opdrachtgever: Politie
Opdrachtgever: Animal Sciences Group Wageningen UR

Opdrachtgevers

Meer weten?

Spreekt mijn werkwijze je aan en wil je meer weten over duurzaam managen?
Lees mijn boek Duurzaam Managen!

Het boek Duurzaam Managen | Douwe Schuhmacher
Loading...